Tuesday, April 3, 2012

Lebih Sayang.



Macam aku selalu gebang kat membe-membe, Aku tak minat Yuna. Euwwww. Malangnya lagu-lagu dia selalu tangkap jiwa. Ada jugak kantoi tengah nyanyi sepenuh hati layan lagu Yuna. Oh demm. Boleh tak kalau kite nak bluetooth lagu nyeee? T.T

Intro entah apa masalah takde kena mengena dengan entry.

Say “I love you” daily. Love is the main element in romance, and without it romance either does not last, or does not ever even begin, so express your love verbally daily so that there is no room for doubting it.

Sobss. Express your love to someone that really meant to you. Tak perlu malu-malu. Bukan susah sangat pon setakat nak ucap 'saya sayang awak', 'iloveyou', 'wo ai nie'. Sekadar bermodalkan air liur paling tidak pon bermodalkan jari-jari yang menekan button handset err tak pon menunjal-nunjal keyboard computer boleh buat orang disana tersenyum gumbiraa. 

Morning and iloveyou.
Bayangkan celik mata je nampak ada mesej. Celik mata je nampak mesej yang aww sweet. Yessss! Boleh buat ceria sepanjang hari. Gosok gigi sambil nyanyi lagu Yuna. "Sayangku, Jangan kau persoalkan siapa di hatiku, Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu wo wo oOooo".

Selamat Malam. Saya Sayang Awak.
Ehhh! Ada mesej lah. Aww lahai. Dah senyum depan handset. Sebelum tidur pon masih dapat mesej yang boleh buat sendawa keluaq bunga. Kan ke lena tidur terukir di oh bulan enggan melayan diriku lagi, pabila.. Oh yuna.

Simple as that. Sesimple menelan air liur. Kalau macam nie pon susah. Kalau nak buat perkara macam nie pon kena fikir beribu kali. Kalau benda semudah nie pon tak dapat nak buat, lebih baik lah pergi gurun kawan dengan kaktus. Mujur kalau kaktus nak kawan, kalau dia pon buat  dekk. Hah! Padan muka!

Luahkan rasa sayang pada yang tersayang. Tak rugi apa-apa. Tak perlu lah nak mempersoalkan balik perlu ke nak cakap setiap hari. Jadi, perlu tak makan setiap hari? Kadang-kadang perkara semudah nie pon gagal. Yesss! Mungkin kalau tak cakap iloveyou, tak nampak ke apa yang dibuat nia tandanya saya sayang awak? Okay, apa kata kalau pergi MCD ambik bau je. Nampak tu memang nampak. Tapi susah sangat eh nak ucap yang awak sayang saya?  lol. Kan ke lagi rementikkk jadinya. Kan ke bertambah-tambah sayangnyaaa. 

*Sila baca entry nie sambil layan lagu Yuna-Terukir di bintang. And lepas je habis baca this entry sila lah grab handset orang sebelah dan mesej/call mereka yang tersayang dah luahkan rasa sayang mung pada mereka. Mereka? amboi. Ramai lover eh? Entry nie bukan untuk orang bercinta je. Kalau nak cakap saya sayang mak. Saya sayang abah. Dapat berkat siket. Lagi bagus.


No comments:

Post a Comment