Monday, February 20, 2012

Sob Sob Sob.


Sob sob sob. Monday blues. Moan-day. Sob sob sob.
Semangat aku bangun tak berapa nak awal dengan semangat yang tak berapa nak banyak. Aku mandi, siap-siap ke ofis sambil layan Adele memekak lagu Someone Like You. Ergh! Pagi-pagi lagi dah buat hal. Pakcik bus rapid yang aku naik nie ikut peraturan sangat pulak. Cilok mencilok lah sikit. Apa celopp? err. So, perjalanan aku ke ofis sangat lama. Setengah jam. Kalau aku uncle samseng yang drive 10 minit dah sampai ofis! Hebat kan beliau? 
HUJAN. Nasib rambut aku tebal. Boleh cover muka dari kene air hujangg. Setengah jam aku menapak dalam hujan. Nampak tak permulaan hari isnin aku yang sangat bluessss?

Setibanya di ofis.. Jengjengjeng!
Mana Udie? Awat meja dia kosong? Yea, dia orang utara. Perlis. Errr. Perlis tuu utara lah kan? Firdaus? Mana pulok dia? Dok napok pong. Yea, salah! Bukan Terengganu. Dia orang timur. Kelantan. Anun? Beg dia ada. So, dia orang ofis.
Sob sob sobb.
Anun cerita kan aku, Udie & Firdaus tak datang kerja dah. Vendor dorang tak bagi datang. Kalau datang pon tak dapat gaji. Sob sob sob. Aaaaaa! Habislah, boringnya aku. Dah takda orang yang aku nak kacau. Dah takde orang yang nak kacau aku. Weyyy! Datang jelah ofis! Penat tau tak aku bawak coklat hasil tangan jari mak aku. Hm, Tak lengkap. Sob sob sobb.


*MAS tengah buang pekerja. So, aku pun macam tengah menunggu nasib. Ibarat telur puyuh di hujung tanduk kerbau.


No comments:

Post a Comment