Thursday, February 9, 2012

Hidup Paling Baru.


Hello ! Assalamualaikum. Sarapan sudah? Makan apa? Donut bakar initi sardin? Sedap? Ada jual ke? Tipu! Mana ada wujud. Nie aku tengah breakfast roti bakar+nescafe o' pekat likat sebab nak buat tahan mata. Biar terbutang luas. Rasanya berkesan jugak lah terapi nie. Hilang sikit mengantuk aku. Ke hilang mengantuk sebab dengar suara Adele? Ke sebab ada engineer handsome tegur aku? Eh! Kihkihkih.

Hari ke-5 aku kerja kat sini dah start buli-buli orang dah si Melor nie. Apa nak jadi? Alah, bukan buli apa pon.. Mintak tolong buat roti bakar satu set je heh. Pastu siap belanja lagi 30sen. Ha, baik kan Melor nie?

Semalam aku dah pindah masuk bilik sewa. Alhamdulillah. Housemate pon okay. Rumah pon boleh lah tahan. Boleh lah. Boleh lah. Boleh lah. Ah! Tak berapa nak boleh sangat sebenarnya. Takpe takpe. Redha itu ikhlas, Pasrah itu menyerah. Betul ke Lisa cakap macam tu time Ombak Rindu? Ke macam mana? Mampus.

Aku start kerja jam 8.30 pagi. Bangun pagi-pagi jam 6. Alarm bunyi on off on off. Pukul 6.15 jugak baru aku gerak mandi. Blablabla. Pukul 7pagi tunggu bas. Sampai ofis dalam 7.25am. WTF! Awalnya! Ofis pon kunci lagi. Sobsobsob. Takpe takpe. Redha itu ikhlas, Pasrah itu menyerah. Y.Y

Mungkin ini rutin harian terbaru Melor Jingga. Teruskan! Teruskan! Jangan menyerah! Go go go! Kepada yang banyak membantu terima kasih banyak.  Tengs to Pina, Anem, Amy, Eny yang duk tolong hantar aku sana sini. Thanks. Tengs to Sofi sebab bagi semangat kat gua ! 


No comments:

Post a Comment