Thursday, February 23, 2012

Bad-Luck Uhuk Uhuk.


Uhuk uhuk ! Hari ni hari khamis kan? Happy Thursday peeps! Uhuk uhuk. [SIndrom baru 'uhuk uhuk' amat mudah dijangkiti. AWAS !] Hari ni agak bad-luck. Mula-mula ingat good luck yeyeyy. Huh! Lain jadinya. T.T

Japjap nak gelak. Hahaha! Aku baru dapat mesej. Ada orang tuu kene pakai baju kurung plus tudung hari sabtu nie. Aaaa. Pewitttt! Wardina lah dia. Ehem ehem. Kenyit mata sikit. 

Tadi masa dalam bas, [ aku lambat gi ofis sebab housemate nak mandi dulu. Uhuk uhuk. Nasib baik aku baik. Tuih ] So bas lengang. Maybe semua pekerja semangat gi kerja awal memandangkan hari nie hari Khamis dan esok adalah jumaat. Aku dapat sit paling depat. Baik punya lending aku posing dan kedekut tak nak bagi orang duduk kat sebelah. Hihihi. Tiba tiba, ada abang OKU [buta] naik. Dengan baik hatinya aku nak membuat budi lah. Bangun dan tepuk belakang dia..

" Bang, duduk lah kat situ.."
Sambil menunding jari ke arah kerusi yang aku duduk tadi.

Haih lah Melor, bangang jugak kau nie kan? mana abang tuu boleh nampak kat mana kau tunjuk! Erghh! Malu aku. Nasib baik abang tuu memahami, terus raba-raba guna tongkat. Kelepekk dia duduk kat kerusi yang aku cuba menunding jari tadi. T.T

Bermula dari situ lah segala bad bad bad berlaku. Handbag entah berapa kali jatuh. Main aci kejar dengan duit syiling dalam kedai yang penuh dengan steward [hilang macho aku !] handbag jatuh lagi kat second guard. Peluh menitik-nitik macam atlet lumba lari.  Time minum air mineral kat dalam ofis, entah sindrom apa aku buat sambil mulut penuh air aku terbatuk dan purfffffffff tersembur air dan habis basah muka, baju, meja. Erghh! Kenapa kenapa kenapaaa?

Dah habis cerita hari khamis aku. Ada ubi Ada pisang, habis baca harap pengsan. Tade kene ngene. Bye !


*Anun dah dua hari dicutikan. Kesian aku kene lintas jalan sorang-sorang. Acane nie? Uhuk uhuk.

No comments:

Post a Comment