Monday, January 16, 2012

Umurku 23. Percayalah!


Hello 2012! Hello peeps! Lama kan tak nampak MelorJingga merepek kat sini. Ceh! macam artis pulak. Sebabnya bersebabkan fakta faktor aku tiada di Ipoh. Sebab aku di luar Ipoh. Sebab lappy aku tak ikut sekali. Sebab aku busy. Sebab aku, eh banyak pulak alasan.

Aku bajet, broadband tak boleh guna dah. Yelah, start dari beli tak pernah bayar. Bukan salah aku, mereka yang tak hantar bil. Haaa. Bukan salah aku. Nie kalau sampai bil nie mau beratus! Takpelah, next month aku kerja aku call lah maxis ajak gaduh. Hm, yep! Aku tak kerja lagi. Dah dah. Jangan bising. -.-"

Isunya sekarang! Aku nak tegaskan yang umur aku 23tahun. Yesssss. DUA PULUH TIGA. Siap eja dah kotkot ada yang buta numbor. Please jangan cakap umur aku 19, 20, 21, 5 tahun 4 bulan. Terasa hati. Kalau korang jumpa aku, cakap macam nie kat aku. "WOW! anda kelihatan sungguh dewasa!". okay? deal? Y.Y

Sedih nie. Sedih. Aku nak ka.. eh! Malu lah nak cakap. Kihkih. Nak tau satu cerita tak? Cerita sedih. Menangis lah kalau sudi. Pada suatu hari.. petang kot. Ke malam entah. Dengan semangatnya aku bertanya,

"korang-korang, percaya tak kalau saya nak kawin? Umur saya 23 dah."
JAWAPAN MEREKA :
'Haa? Hahahaha!'
'Ada-ada jelah you nie.'
'LOL! Seriously?'
'Lalalala. Soalan ke tu?'
'Mampos aku tak percaya! perangai macam budak-budak.'
*Yang lain malas layan.

Sedih tak? Nangis tak? Kejam tak? Rasa macam nak makan nasi tak?  T.T
Aku berazam, mulai dari hari ini. Aku tak nak pakai baju doremon dah! Tak nak main dengan Stitch dah. Tak nak kawan dengan pondan dah. Eh? Hm. Sebenarnya aku serious.

No comments:

Post a Comment