Wednesday, October 26, 2011

Apa Perempuan Mahu?


Apa yang perempuan mahu dari lelaki? Hehe. Kite suka topik nie. Baca sampai habis nanti faham lah apa sebenarnya perempuan nak. Mana ada, tak banyak lah. Ni baru sikit nie. Enjoy!

Firstly
1.Sayang dirinya dengan sepenuh hati korang
2. Sentiasa bercakap jujur.
3. Berkongsi rahsia
4. Give her your jacket.  Aww! Sweet.
5. Kiss her slowly

Are you remembering this?

6. Hug her.
7. Hold her.
8. Smile for her
9.
Laughter with her
10.
Look deep into her eyes and tell her you love her. Dari mata turun ke hati kan. ^^


Teruskan Membaca
11 . Lepak dengan kawan-kawan
12. Mengambil gambar bersama
13. Tak kisah jika dirinya nampak kurang menonjol. Katakan yang dia tetap cantik dimata korang.
14. Apabila dia berkata dia lebih mencintai korang, Fight back!
15. Cipta puisi/lagu khas untuknya

Dia akan terharu kalau
16. Sentiasa ingatkan dia yang korang sayangkan dia
17. Kiss her unexpectedly.
18. Bincang masa depan bersama
19. Beritahu, dia paling cantik
20. Beritahu betapa korang sayangkan dia


One last thing you need to do to show her you actually do mean it
21.Membuka pintu untuk dia, berjalan ke kereta - ia membuatkan dia rasa dilindungi dan korang gentleman.
22. Beritahu dia segala-galanya bagi korang
23.Tidak ego meminta maaf
24. Membuat dia rasa disayangi.
25. Say ‘I LOVE YOU’ in
front of OTHER girls you know! ^^

Jangan lupa buat!
26. Buat Suprise!
27. Berikan hadiah walaupun bukan pada hari lahirnya
28. Bagitahu perkara penting dalam hidup korang. Contoh, password. :D
29. Sentiasa Call/text dia. Dan berikan kata-kata semangat.
30. Be there for her


Remember This
31. Hari Jadinya
32. Ulang tahun korang
33. Kali pertama keluar bersama
34. Tarikh lahir orang terdekat. Contoh, her parent
35. Tarikh-Tarikh penting dalam hidupnya


Jangan buat nie!
36. Jangan bergurau dengan mengatakan korang nak tinggalkan dia!
37. Jangan berbohong!
38. Jangan biarkan dia cemburu dengan korang.
39. Jangan mengeluh di depannya.
40. Jangan terlalu cemburu. Sikit-sikit boleh.  ;)


Akhir Sekali
41. Berlawan untuknya
42. Lap air matanya.
43. Dengar luahan hatinya
44. Sentiasa senyum untuknya
45.Ketawa bila dia berkongsi cerita lawak. Jangan nak buat donna muka seposen.

Hahaha! Tak banyak lah kan? Siket je pon. Baru 45 perkara. Ada lagi yang tak tersenarai. Contohnya, jaga dia bile dia demam. Teman shopping. Pilih baju raya. Haha. Banyaaaaakk lagi.

Err err, secara jujurnya pada aku, semua yang aku senaraikan kan atas tu takde lah penting mana. Yang penting pasangan kita boleh terima kita seadanya. Lain-lain tu bonus lah kalau dapat. Lagi bonus kalau dapat yang kacak handsome comel ciut miut macam Jang Geun Suk. Awwww. Dan, yang paling penting! Perempuan tak suka kene tipu. Eleh! Lelaki suka ke pon? So, lelaki perempuan sama ja. Bertolak ansur lah untuk kesihatan bumi yang kita pijak. Peace yaww!

No comments:

Post a Comment