Sunday, July 24, 2011

Nakal Betul Mak.

" mak beli baju baru untuk ira."
"yeke? mane mane?"
*mata bercahaya dan berkaca2.*
"ada dalam kereta. jap nak tunjuk gambar abah pakai baju tuh."
"haaaaaaaaaa?"
sejak aku dah tak belajar. dah habis Diploma in Graphic Art and Design di UNiSEL. amboi, motif sangat nak mention bende2 tuu semua. apa ek tadi nak cerita, ohh. yang mak bagi baju tuh. eh, bukan. yea2, sejak aku dah habis study. mak makin kaya! macam2 barang baru kat rumah dah wujud. untunglahh aku ta duk rumah mak&abah. sobsobsob. nak join! tapi taleh, anak mu ini membanting tulang berkejaya di tempat lain. T.T

masuk dalam kereta, eh.. baju apa nie mak. banyaknye tangan. eh? eh? ehh? nie bukan baju tuu ke.. HAHAHAHA.. sumpah comel. warna pink. ayoyo.. mak nie..



mak ungge, kak ju, abg ayep terkekeh2 ketawa tengok aku pakai nie. kata mak..
"yelah, anak sorang.. dah besar. tapi macam baby lagi"
mak, umur saye 22 tahun dah mak. Y.Y
"ira nie, sampai ke tua pun jadi baby lagi lahh"
abah punye kata2 azimat, haihh. tengok mak lah abah. ira tak bersalah. alah abah tuh, time birthday boleh pulak pergi bagi hadiah tali pinggang Harley-Davidson. ganas gile. mesti nak anak lelaki nie. finally, ini lah Yusni Hasyira Yusni Ariff. yang perempuan tapi tak girly. yang dah besar tapi.. haha. Love You Mak&Abah!

aku cerita dekat Si Pencuri Hati pasal nie. dia pon same ketawakan aku. Grr.. dia cakap.. 
"haa, makin jadi budak2 lah ira nie. hari tuh dah lah pakai baju doremon dengan seluar pink. nie hello kitty pulak. hahaha." Pftttt..

*"mak bagi masa kat ira 2 tahun lagi untuk cari bakal suami." OMG! mak ! apa nie..cari sami mampu lah. banyak kat tepi jalan tuu. uwaaaaa... bakal suami? Si pencuri hati nak kawin dengan saye tak? nak tak? Y.Y

NAKAL BETUL MAK NIE.

1 comment: