Saturday, March 5, 2011

Rombongan Meminang.

assalamualaikum,
siapa didalam? saya diluar. izinkan kami masuk jangan dihukum, boleh tak nak masuk sejuk kat luar.
ehh, kenapa pulak ramai2 datang kelas aku nie. eh ehh!~ budak tu pun ada. hok'aloh, dah kenapa dia duk menyorok kat belakang. cikgu nie pun duk melayan pulak lah budak2 nie semua. nak masuk kelas sampai berpantun2 pulak. gila dah ke?
kami datang membawa hajat. ingin memetik bunga ditaman, sudikan yusni hasyira menyambut hajat. menjadi teman khairi sulaiman
dah sudah. bengong ehh dorang nieh. malu ah! syhh! takyah a bising2. kecoh lah budak kelas nie. gelak pulak. malu aa gile! tampo kang. gile lah dorang nie sume. malu malu. sumpah muka time tuu memang dah merah habis. sama kale dengan botol air membe sebelah kot. thah apasal budak2 kelas sebelah buat gila datang buat rombongan minang lah kononnya.
hahaha. acah je cikgu. kitorang datang nak pinjam buku. tetiba je cikgu buat kelas ganti tuh. yusni! khairi nak pinjam buku hang. cepatlah bagi. haha. okay, time kasih cikgu. esok jemputlah datang kenduri dorang kawin.
sumpah! tulah memory paling sweet sepanjang sekolah dulu. 5 tahun lepas! lol. lama dah lah nie. masa tuh, form5. yelah kan, adatlah masa sekolah dulu. minat kat budak kelas sebelah lah apalah. macam2. jangan tipu lah kalau korang tak penah. aip! tipu dosa. haa, senyum2 tuu.. pernah laa tu. kan? dulu, salah sorang orang yang saya minat. tulah.. khairi. ops! mintak2 dia tak baca. amin. nak tau tak apsal saya suka dia? sebab dia masuk lam mimpi. esoknye, pergi sekolah terus fefeeling. ee! tak senonoh lah. bila lalu kat kelas dia. budak2 kelas dia, mulalah. eh, yusni yusni. khairi khairi. bila dia lalu kelas saya lak, sama lah. macam tuu jugak. mana2 jelah tempat yang kitorang selisih. T.T yang peliknya, kitorang tak pernah bersembang. senyum je. maybe adalah kot cakap sikit. rasanya, tak lebih dari 20 patah perkataan. dah macam buat kesimpulan karangan. padahal kelas sebelah2. masuk xtvt koko sama2. rumah sukan sama. kedet remaja sama2. merentas desa sama2. yang tak sama, dia kat depan dapat nombor satu. saya kat belakang. thah nombor berapa ratus. mana tak, leh siap singgah beli eskem. lerr. apasal lah tak wish good luck untuk dia masa nak SPM dulu kan. number fon non-ado. sekarang terus lost contact betul. thah2 dia dah kawin dah pun. wuwuwu.. even kitorang tak pernah borak gegila. banyak rasanya memory kitorang. lebih kurang macam cerita tade sound lah. haha!
* cari mana satu saya? masa nie bape ekk umur. 10 tahun kot kalau tak salah. hihi. cute kan? xD

5 comments:

  1. ~baju kelabu tu ke??~

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ira pakai baju kurung tuh la . eh , takkan la saye tak kenal ira . hehe :)
    eh , khairi sulaiman ??? O.O
    kacak mcm saye tak ? hahahaha xD xD
    nak tgk gmbr ! :D

    ReplyDelete
  3. izz : hehehehe! cute gile kan? :P

    alia : gile? ramai pulak org pakai baju kurung tuh. hahaha.
    ehh awak. dia lagi kacak. macam kaktus. :D

    ReplyDelete
  4. yang senyum nmpak gigi . tangan ira tgh mencekik budak lelaki yang dok depan tuh . jaat ! :P

    ReplyDelete