Wednesday, March 9, 2011

Pulau Pangkor part 1

makan pun belum nie. lapar jugak. tapi, perasaan excited tuu tak hilang lagi. wowowowooo! sila jerit sambil lompat2 dan tepuk guna kaki. best sangat! awesome. wargh! Grrr.
AMARAN. ENTRY INI MUNGKIN MEMENINGKAN KEPALA ANDA. HATI HATI.
semangat jugak lah bangun pagi2. mandi. sejuk. tak breakfast. vroo0m. terus gerak pegi Jeti Marina. nak ke mana lagi. Pulau Pangkor im coming yeyeah! Farahin, Dekwan, Fakihin, Arif. ahli2 lah nie. Ammar mane ammar? ahh, dia janji tuttt. call ta angkat. tido a tuh. citt!~ semangat naik feri. sejuk pulak! kul 1020pagi dah sampai Pangkor dah. perut kosong. breakfast dulu. then, semangat nak jalan kaki sampai ke pantai tempat nak lepak tuu. Teluk Nipah rasanya. dari jeti ke simpang nak masuk ke Teluk Nipah. dah 3 km. tengah2 panas lah jalan. enjoy babe. tak rasa panas dah. Confident! haha. sampai simpang, semangat pulak nak sewa basikal. dah bertahun dah tak layan basikal nie. gugup pulak. derr. semangat pulak dorang kayuh basikal. punyalah pecut. fiuhhh. tak sempat nak pandang kiri kanan. tetapi! tiba2 tengok, ehh dah kenapa tetiba berenti kat depan tuu. tadi bukan main punya pecut haa. guess what? dekwan semput! bhahaha. lembik ah kau. patutlah semalam jalan sket je terus termengah2. lawak lawak. bukan sekali. entah bape kali lah pulak dia punye semput tuu. berenti tepi jalan dah macam tamo bergerak2. geram aku. nasib baiklah anda kazen tersengal. sabar jelah. na buat cane. energi tak banyak kan. lol. semangat dah mula hilang sikit demi sikit. hahaha. so, dekwan takdelah lah TERUK sangat ekceli. sebab jalan dia memang sumpah susah. basikal sampai menangis tersedu2 nak bawak kami naik. dekat 7km pulak bukit gunung ganang dia. wohh! tinggi memang tak nak sama tinggi dengan pokok langsat pulak satu2 bukit gunung ganang yang kitorang kene daki tuh. yang takleh blah, tengok motor naik pun berdecit je bunyi. asap dia, nah! tebal bukan main. kesian motor tuu pun nanges tapi tek bersedu. T.T selepas berhempas memulas. sampai lah ke lokasi yang dituju. yebeda beduuu. selepas 2jam perjalanan yang sumpah memang best. for me lah. dan perjalanan yang rare untuk dekwan. haha. finally, sampai jugak lah ke bawah pokok apa thah tapi lawa bentuk dia. leh lepak2 atas pokok. macam monkey. dan BOOOMMM! mandi. tengah2 panas. hasilnya, kulit masing2 terbako. ahh! tidak kami peduli. sayangnya, tak sempat nak pusing pulau. *frust* kul 3 petang gerak balik. nak dengar nie tak? "tak kisah lah kene bayar berapa pun. sanggup. tak larat dah nie. macam nak mati. balik nak balik naik van." yah! betul. dekwan punya kata2lah tuuh. HAHA. gadis's naik van dan hero2 balik naik beskal. sumpah tabik spring 3 lapis lah kat Fakihan&Arif! peh peh! hebat pulak. dorang naik beskal je. dan kami naik van. tapi, dorang sampai dulu. sebab kami gerak lambat siket. HEBATLAH korang. sumpah tak tipu nieyh. fuhh!~ kat jeti, yelah dah nak balik kan. baru lah si Ammar ahmad nie sampai. memang sekejap jelah dia punya lewat sikit. 6 jam kot sikit dia. hahaha. adeyh! hasilnya, kitorang tetap teruskan perjalanan. balik yeah! stewan. here we come. :D *sekarang dah kul 0422am. masih tak tidur2 lagi. ngantuk memang sumpah lah. i love this feeling. free. love. friends. =) * boleh tak upload pic esok? boleh je kot. pandai2 lah imagine sendiri hari nie. hehe.

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hahaha.
    femes kot nama kamu salu jd taruhan. :D

    ReplyDelete
  3. eh , kenape takde pasal saye ni ?
    sampai hati ~~~ nak ikut laaaaaa !!!! =__________=

    ReplyDelete
  4. lol. klu nak ada nama.
    kene ikutlahh. HEHEHE.

    ReplyDelete