Tuesday, January 18, 2011

rahsia saya. shyy~

yeah! saya dah kene tagged dengan Salimah Yusri. dan memandang saya agak rajin ini hari.. so, i'll try my best untuk siapkannya. :)
  1. nama penuh saya, Yusni Hasyira Yusni Ariff.
  2. kat sekolah dulu, kawan2 panggil Yusni.
  3. kat rumah family panggil Ira.
  4. bila dah masuk Unisel, macam2 nama pulak ada. ada yang panggil Ira, Adira, Dira..
  5. dan ada yang panggil..Downad! hehe. downad. tak tahan ouh. tiap kali mereka panggil, 'downad!' saya bebel. jgn panggil downad lah. tapi, melekat sampai sekarang jugak nama tu. dah 3 tahun nama tu diguna pakai. ler..
  6. single. mereka selalu bebel.. apahal kau single je hah? tu lah jual mahal. lerr..
  7. favourite colour berubah ikut suka hati.
  8. tapi, dah bape tahun nie masih minat warna pink. warna untuk orang yang tak matang? ish!
  9. saya anak tunggal. so, dah terbiasa hidup sorang2.
  10. start ada diary dari umur 9 atau 10 tahun. gigih diary yg pertama siap ada kunci. hihi
  11. 1st time jatuh suka kat lelaki masa umur 6 tahun kot rasanya. (>_<)
  12. masa kecik2 nyanyi lagu sekuntum mawar merah dgn semangatnya.. tapi sebut, "sekuntum bawang merah." bila mak tegur, terfikir jugak.. mawar tuu apa? makanan huh?
  13. darjah 1 dah kene tidur sorang2 kat bilik lain. suka menyelinap masuk bilik mak dan buat2 tidur. so, boleh tidur ngan mak! ngee~
  14. baca Al-fatihah, ayat-ayat 3 kul dengan kuat dengan harapan hantu tak kacau tidur. habit nie masa umur 7tahun. sekarang baca slow2 je.. :D
  15. akan teruja nak baca novel terbaru Ramlee Awang Murshid. best!
  16. jarang terlepas tengok cerita hindustan tiap2 hari sabtu jam 2 petang. tapi, tak layan pulak cerita hindustan kalau disiarkan pada hari lain.
  17. minat artis korea. tapi, jadi nyampah bila ada orang yang minat gilee dengan artis2 korea.
  18. Big Bang terutamanya TOP adalah keTERUJAAN.
  19. memang jelous habis kat 2NE1. lagi2 CL. sebab dia sangat hot! OMG!
  20. suka pedas. suka sup.
  21. tak suka strawberry.
  22. tak minat teddy bear. tapi suka patung yang ada watak, contohnya Stitch. hihi
  23. banyak lagi ke nie? erk. malasnya nak fikir dah..
  24. tak minat chatting. penat.
  25. saya cuma ada facebook, myspace(mmg tak on langsung dah), blog, tumblr, twitter(takda kawan lagi, sebab tak pandai guna), YM(jarang sangaton) dan baru buat skype.
habis dah! yes! yes! berjaya. weyh! mata pedih. rabun! rabun. -.-

4 comments:

  1. smpai 25 tu...byk yer!!pecah segala rahsia...huhuhuhu~~

    ReplyDelete
  2. hello you..
    add skype knini : sharinie
    twitter : ____sid____
    4 sengkang depan dan belakang hehe.

    ReplyDelete
  3. hahaha.. kan.. pecah lobang.:P
    naek juling nak menaip. hehe..

    kak nini : oke2 ira add skype tuu. tp, twitter ira tak pandai main. huu~

    ReplyDelete