Sunday, January 9, 2011

game ketawa terkekekkekek!

1- "tutup tudung kopi, bukak tudung kopi" 2- "gajah lalu lalang layu" 3- "ku kikis kikis kuku kaki kakakku"
banyak lagi sebenarnya, tapi tak nak lah bagi semua. nanti kang tak pasal2 saya kene masuk lokap sebab menyebabkan pembaca blog ceritaira koma lidah kejung. T_T
okay, sebut semua kat atas tu laju-laju. non stop. mula-mula, praktis sebut (1) sampai lancar. sampai tiada kesilapan tatabahasa pun. sebut laju2. 5 kali sederet. mampu? kalau dah lepas, sebut (2) (3) pulak. confirm takde siapa yang boleh lepas dengan cemerlangnya. kecuali kalau, lidah awak memang jenis power rangers selemon punya. :) itulah game yang saya suka kenakan orang. sebab, abah memang penuh dengan muslihat! banyak je ayat2 pelik yang dia ajar. haha. kalau kita sebut yang 'tutup tudung kopi, bukak tudung kopi' tuu laju2. nanti mesti nak tersebut 'bukak tutup bukak tutup'. he he. entah magic ape thah sampai lidah tak nak berkerjasama dengan otak. tak percaya cuba lah sebut. ada berani? main game nie, boleh buat mood kusam jadi ceria. daripada diam terus ketawa terkekekkekek. senang cakap, semuanya okay! try lahh tryyyyy laa. thehehe. :D

No comments:

Post a Comment