Monday, January 10, 2011

facebook akan ditutup wahai dunia.

------------------------------------------------------------------------------------

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.” “After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business." Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset. “I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

klik untuk info ++

------------------------------------------------------------------------------------

hah! macam mana tu? facebook nak tutup dah 15 mac nie. susah hati jugak kan? macam mana nak bergosip? macam mana nak tanya pendapat? macam mana nak luah perasaan bagi tarik perhatian orang? macam mana nak tunjuk kita ada gambar cantik? macam mana nak cari kawan? macam mana nak cari boyfriend? ehh! tersasar. T.T itu lah kisahnya. saya dapat info dari blog kawan masa tengah buat blog walking. tiba2 jumpa isu nie. Facebook akan ditutup. dan saya pun macam, "what?!" cerah bijik mata nie balik. dan terus taip entry nie. hehe. sekarang nie, memang lah banyak laman sosial yang wujud kat dunia yang sememangnya melalaikan kita. saya dan awak. banyakk.. tak perlu lah kot nak bilang satu-satu. tapi, yang paling melekat kat hati tentulah facebook dan blog. eceh! blog okay blog. :D

sahih atau tidak berita yang tengah tersebar hangat tu? nak percaya macam waswas. tak percaya nanti betul pulak. aisehhhhh. baru nak berlagak kawan saya konon2 banyak sangat. 7 ribu. percaya? bodo pianq! friends list kat facebook limit sampai 4999 je pun. jadi, saya baru join twitter. kuno kuno. baru nak join? sebabnya, saya malas nak join benda yang macam sama. nanti ada yang terabai. macam Tumblr yang dah bersawang. sebelum terlambat. save apa yang patut. kalau takut lost contact pulak nanti. apa kata cakap macam nie kat kawan awak tuu.. 'erm, fb nak tutup dah nanti. awk bagi lah no tepon kat saye.ngee.' hehe! cool kan? :P

No comments:

Post a Comment