Tuesday, November 9, 2010

harapan pada yang ta patut.

pejam mate awak. pejam rapat-rapat. tahan nafas awak. jangan lepas kentut. busuk sangat. Malaysia sgt sejuk sekarang nie. yelahh, hujan kan. memang lah. takkan nak kene panas pulak. berpeluh nnt. oke, itu ayat pagi tadi. sebelum aku tetido depan lappy. macam selalu tido bsama lappy, nasib ta kene karen. Dan sekarang, cuaca tadelah sejuk sangat pun, standart cuaca Malaysia. kalau na tawu dgn lebih tepat dan berhemah, sila google ataupun call jabatan kajian cuaca. semalam, hari isnin malam selasa sampai lahh pagi selasa, aku habeskan masa dgn azam (sentiasa ada makhluk nie). Kiwi2 pun ade, yeahh. sampai pun dye kat shah alam nie. n MOvie tyme! aku bsama kumbang2 nieh pegi MBO Klang. Faiz pun ade. tgk cite, unstoppable. cite sangat suspen. start2 cite pun dah buat aku tkejut. sampai aku naek bosan dgn dye punye taktik yg suka kejutkan orang. cit! so far, cite dye best lah. ta rugi beli tiket. Cinema kat MBO pun best gile! aku macam jatuh hati dgn tmpt nie. style . sangat best. lagi best dari Pavi. :P oke hye! name aku ira. Walaupun aku nampak easy going. like to talk talk. tapi, aku ade satu masalah yang agak bukan bermasalah. Aku susah nak percaya kat orang. lagi2 bile aku dah nampak sumthing yang mungkin orang laen ta nampak ataupun, orang memang buat2 ta nampak sebab 'ohh, bukan penting pun'. sigh~ "jangan diletak harapan terlalu tinggi, kelak andai gagal. seribu kesakitan terpaksa dihadapi." betul tuu, jangan menganggap.. aku pasti berjaya! pasti. selitkan sedikit keraguan dalam diri. bukan ta yakin pada diri sendiri, hanya berwaspada. aku sendiri dah lama tak berharapan. aku benci pada harapan. harapan hanya menyakitkan aku. Andai takut terluka, tak usah berharapan tinggi. Andai gusar dengan kehadiran. tak usah berjanji manis. ouchh, shit! i hate this part. Satu persoalan dalam diri aku, kenapa aku ada rase sedikit kekecewaan? sedangkan sedikit harapan pun aku tak simpan. adakah ini bermakna, aku TERletak harapan tanpa sedar? ataupun, aku terlalu lalai sehingga lupa prinsip mengenai harapan. yang diharap atau yang yang mengharapkan.. Mujur harapan yang aku pendam tidaklah terlalu tinggi. jadi, kini.. saat harapan itu musnah. aku tidaklah perlu membazirkan air mata aku menangisi pada harapan yang tidak perlu.. sudah lah, aku malas berharapan lagi.

No comments:

Post a Comment